Від ТРК «Проспект» для Космотабір 2022 – нова КСВ-ініціатива у портфоліо Arricano

«Щедрий вівторок» – це всесвітньо відомий трендовий соціальний проєкт, до якого долучаються жителі планети, в життєвій позиції яких важливе місце посідає доброчинність та соціальні прояви. З 2018 року невід’ємною частиною цього руху є Всеукраїнський день добрих справ, який припадає цього року на 30 листопада та відбудеться у форматі «Щедрий забіг».

ТРК «Проспект» долучається до цього тренду з ініціативою «Від ТРК «Проспект» для Космотабір 2022», з ідеєю об’єднати друзів та амбасадорів бренду відомого торгового центру, щоб разом допомогти фонду «Бачити серцем».

«У КСВ-портфоліо нашої компанії с чималий перелік соціальних проєктів, які ми реалізували на соціальному просторі ТРЦ. Деякі з них стосуються адресної підтримки людей, які потребували допомоги. Інші втілені на партнерській основі, де ми разом із іншими брендами пропонували нашим ком’юніті вирішення соціально значущих завдань. Цього разу, у Космотаборі ми стартуємо із новим для нас форматом, закликаючи друзів та амбасадорів ТРК «Проспект» долучатися та розвивати власну соціальну позицію. People to People, від людей до людей, із відкритою душею для фонду «Бачити серцем», який опікується питаннями інклюзії», – поділилась власними інсайтами Інна Сотнікова, директорка ТРК «Проспект» і амбасадорка даного челенджу.

Суть проєкту в тому, щоб зібрати донації на «Космотабір». Це інклюзивний літній табір, місія якого – привернути увагу громадськості до питань інклюзії та допомогти дітям повноцінно розвиватись та соціалізуватись у нашому суспільстві. Окремою програмою є робота із волонтерами та педагогами, які взаємодіють із дітьми у «Космотаборі».

Інна Сотнікова створила на платформі Kind Challenge фандрейзингову кампанію, щоб «Космотабір» підтримало якомога більше людей –  https://kindchallenge.net/user/61939b30967769000874d2a5

«Основний меседж соціального простору ТРК «Проспект» – простір для всіх. Адже інклюзія – це про те, що варто приймати й тих, хто не схожий на тебе, та спільно створювати нові сенси. У наш час торгові центри не можуть бути осторонь від процесів, що відбуваються у суспільстві, зокрема від теми толерантності. Навпаки – вони здатні стати майданчиками для добрих вчинків, оскільки взаємодіють з широкою офлайн- та онлайн-аудиторією та мають необхідний досвід», – доповнила Інна Сотнікова.

Цінності, які пропагує «Космотабір», відповідають заявленій ESG політиці Arricano.

Про корпоративне КСВ портфоліо компанії:
•    Кейс Teachers’ Self Upgrade у ТРК «Проспект»

У ТРК «Проспект» реалізували соціально-просвітницький проєкт для понад 100 вчителів столиці – Teachers’ Self Upgrade. Його задум полягав у тому, щоб підтримати педагогів, націлити їх на самомотивацію та саморозвиток, посилити їхню адаптивність до нових викликів. Зустріч відбулась у форматі бізнес-конференції, під час якої освітні експерти поділилися лайфхаками щодо роботи з технічними засобами, розповіли про формувальне оцінювання та множинний інтелект.

До організації заходу Arricano залучила інші соціально відповідальні компанії, серед яких - Multiplex, VOVK, COLIN'S, MAY Ukraine. Тим паче, як виявилось, для вчителів важливо відчувати підтримку поза межами освітньої сфери та розуміти, що вони затребувані суспільством.

Команда Arricano має намір продовжити проєкт Teachers’ Self Upgrade разом із партнерами та брендами, у яких ESG-програма та корпоративна соціальна відповідальність є частиною бізнес-стратегії. Один із напрямів вже визначено – формування бренду вчителя як стратегічної у державі професії та сфери діяльності, що бере ключову роль в елітогенезі українського суспільства.

•    Краудфандингова акція «Разом добріше»

Під час святкування 10-річчя ТРК City Mall було організовано майданчик Community Point, куди можна було принести одяг та взуття для малозабезпечених. Речі приймали волонтери місцевого благодійного фонду «Союз милосердя». Завдяки ініціативності та небайдужості запоріжців вдалося зібрати речі для десятків родин та підопічних громадських організацій.

Аналогічну доброчинну акцію було проведено під час Дня народження ТРЦ «РайON», який розташований на Троєщині. Партнером проєкту стала доброчинна організація «Долоні добра». Також захід підтримала Деснянська районна адміністрація.
•    Meet&Talk by Arricano – соціальний проєкт про те, що турбує українців
В Arricano запустили відеопроєкт Meet&Talk, щоб без упереджень обговорювати актуальні для українців питання. Перший випуск підготували спеціально для аудиторії батьків, яким доводиться стикатись з новими викликами щодо виховання дітей. Спікером випуску став Владислав Головін, заступник редактора Forbes Ukraine, засновник Father’s Club та автор книги «Як бути класним татом». Під час обговорення він порушив такі питання як групи смерті у соціальних мережах, впевнене батьківство, взаємозв’язок між поколіннями, відповідальність та пастки у вихованні.

Повний випуск Meet&Talk: https://youtu.be/817p2emFttA

Соціальні проєкти Arricano вже відзначили у рейтингу «ТОП-25 кращих КСВ-програм» за версією видання «Власть денег». Ознайомитись із рейтингом можна за посиланням: https://www.dsnews.ua/ukr/reitingi/top-25-luchshih-programm-kso-29062021-429340