Про прес-івент в ТРК "Солнечная Галерея"

Arricano вдячна журналістам за зустріч в ТРК Солнечная Галерея.
На пресівенті говорили про цьогорічні плани: ремоденлінг, ренеймінг, соціальні та маркетингові ініціативи.

Ремоделінг, ренеймінг, екосистема ТРК «Солнечная галерея» та дослідження про стиль життя криворіжців

У 2022 році в найбільшому торгово-розважальному комплексі Кривого Рогу відбудуться якісні зміни. Оскільки це професійний ТРЦ, то управлінські рішення відповідають європейським стандартам менеджменту та бізнес процесам, а також регулярно проводять дослідження та гнучко реагують на запити цільової аудиторії відвідувачів.

Про ремоделінг ТРЦ

У ТРК «Солнечная Галерея» вже анонсували про стратегію ремоделінгу, згідно з якою у торговому центрі площа продуктового гіпермаркету зменшиться, а сам фуд-ритейлер відкриється у новому форматі. Відповідно, простір торгової галереї буде розширено для затребуваних аудиторією брендових магазинів у категорії «Фешн», «Спорт», «Електроніка», «Товари для дому». Із більшістю орендарів договори вже підписані, у тому числі і з з українською торговою мережею «Сільпо». Ремонтні роботи стартують навесні, а в третьому кварталі очікується його відкриття. Під час даного періоду фешн-галерея ТРК «Солнечная Галерея» працюватиме за звичним графіком із цікавими маркетинговими акціями.

Після докдауну відбулися відчутні зміни у споживацьких патернах та симпатіях, спостерігається запит до якості обслуговування та комфорту. І це глобальний тренд, коли покупці все менше витрачають час на продуктовий шопінг, віддаючи перевагу дозвіллю на фудкорті в ресторані, замовленні готових страв. У той же час відвідувачі надають перевагу здійсненню покупок у торговому центрі, коли можна отримати консультацію у продавців, упевнено вибрати потрібний товар, пройти власний тест чи уважно приміряти. І це є ключовою перевагою офлайну – реальна покупка, яка пройшла «тест-драйв» усіма органами чуття людини – зір, нюх, слух, смак та дотик, в залежності від категорії товару. Кліки в онлайні не дозволяють так емоційно взаємодіяти із товаром. До того ж шопінг у ТРЦ урізноманітнює дозвілля соціалізацією, наповненням, а також настроєм на фудкорті. Адже food is mood.

Про ренеймінг

Ще один проєкт, який запланований на 2022 – це ренеймінг бренду торгово-розважального комплексу. За результатами досліджень, фокус-груп та опитувань серед різних цільових аудиторій, найбільше до вподоби криворіжцям – Sun Gallery. На разі фіналізується дизайн-концепт та візуальне оформлення, щоб найближчим часом нова вивіска торгового центру знову по-сонячному засяяла.
До того ж проєкт ренеймінгу передбачає низку документів на підтвердження торгової марки та розробку нової айдентики у візуальній комунікації бренду.

Про маркетинг speciality

Маркетингові заходи в ТРК «Солнечная Галерея» завжди спрямовані на покращення споживацького досвіду відвідувачів із додаванням естетично-споглядальної та емоційної складової. А вже в березні в торговельному центрі стартує спеціальна маркетингова програма винагородження за покупки «Sun Awards», яка спрямована на підвищення рівня лояльності  покупців до бренду торговельного центру та брендів магазинів – партнерів.
Механіка програми передбачає накопичення спеціальних балів за кожну покупку, здійснену в магазинах ТРК «Солнечная Галерея» та обмін балів на подарунки та спеціальні пропозиції від торговельного центру та брендів партнерів. Програма містить елементи гейміфікації та WOW сюрпризів для покупців, а також широкий спектр можливостей для партнерів орендарів привернення уваги до свого бренду та певного товару, або групи товарів шляхом нарахування додаткових балів за його покупку. Програма реалізується на платформі одного з найпопулярніших месенджерів Vibrer з використанням штучного інтелекту Chat Bot, що автоматизує та зробить зручнішим участь покупців «в один клік».

Про екосистему ТРЦ

Сучасний торговий центр – це об’єкт соціального міського значення, який динамічно розвивається і несе відповідальність перед своїми покупцями в сфері якості послуг, безпеки та комфорту. Це своєрідна екосистема «бренд-споживач-ТРЦ», яка виходить за межі виключно об’єкту торгового центру.
Якраз зараз ведуться переговори із ветеринарною клінікою «Доктор Дог», а також із іншими громадськими та волонтерськими організаціями з перспективою реалізації актуальних для міста соціальних проєктів. Бренд «Солнечная Галерея» розвиває КСВ платформу відповідно до корпоративної ESG політики компанії. Портфоліо проєктів щомісяця збагачується новими ініціативами. Із нещодавніх – це цикл інноваційних фотовиставок ROZOU-Х у стилі сучасного мистецтва Японії. А це співпраця із доброчинними фондами та інклюзивними організаціями. Більше про цей напрямок роботи – у ЗМІ та на медійних майданчиках партнерів.

Про результати дослідження на тему стилю життя у Кривому Розі

Цікавий факт, що торговий центр у сучасному світі – це місце світського життя. 22% респондентів дослідження, яке провели у ТРК «Солнечная Галерея» (січень 2022) відповіли, що приходять до ТРЦ, «щоб не сидіти вдома». А отже, жителям міста потрібно соціалізуватися та спілкуватися у безпечному та комфортному місці поза межами свого помешкання. Для більшості відвідувачів, а це 90%, достатньо 10 магазинів, які вони вважають улюбленими та ходять на шопінг. Правда, уподобання у всіх різні, тому вибір брендів у ТРЦ «Солнечная Галерея» такий, щоб задовольнити різні сегменти цільових груп.
До речі, 10% респондентів відповіли, що культурні події у Кривому Розі відвідують щотижня, тобто кіно, виставки, перфоманси, галереї. 27% - щомісяця, 44% - раз на пів року.
Для 53,8% респондентів важливо бути впливовими та стильними. А для 48,5% - достатньо лише 30 хвилин, щоб швидко зібратися.
У Кривому Розі надають перевагу спортивному стилю. І це підтвердили 67% респондентів. До речі, це також глобальний європейський тренд sport is fashion.
І з найцікавішого – 44% респондентів порядок у шафі роблять щомісяця, 36% - раз у пів року, 20% - раз на рік.
Торгово-розважальний комплекс «Солнечная Галерея» вже заякорився як центр соціально-громадського значення, динамічно трансформується під впливом ринкових трендів, поведінки покупців, їх запитів та інсайтів. Тому у менеджменті ТРЦ важливо прокласти шлях до серця, закріпитися в top-of-mind та підтримувати їх інтерес новими брендами, форматами, пропозицією, в тому числі і в емоційному плані, збуджуючи хапетит (happy + appetite) до наступних візитів.

Про комунікації

У 2022 головний меседж – це формування власного іміджу. «Хочу поділитися нашими міркуваннями та маркетинговими підходами, які націлені на ефективну взаємодію із відвідувачами, які споживацькі струни зачепити, щоб підвищити інтерес до шопінгу, до ТРЦ, до нових фешн-лінійок та моделей, не очікуючи на знижки.
Ми з вами розуміємо, що стимул оновити власний гардероб має стосуватись особистих потреб та викликів. Щоб наші відвідувачі не лише «перебирали» у своїх шафах, а прагнули їх розвантажити та наповнити новим одягом. Саме шафа, дзеркало, примірочна – це центральні об’єкти у шопінг-процесі», зазначила Олена Обухівська, директорка з комунікацій Arricano (ТРК «Солнечная Галерея»).