Майбутнє рітейлу вже тут! А ви?: Михайло Меркулов презентував інноваційний проект Arricano на RDBE-2019

«Майбутнє рітейлу вже тут! А ви?»- так називається виступ Михайла Меркулова, CEO Arricano Real Estste Plc, на конференції, яка відбулася 28-29 березня 2019 року в рамках Третьої міжнародної спеціалізованої виставки індустрії рітейлу та девелопменту Retail & Development Business Expo - 2019. Учасники конференції, більш 200 чоловік, представники компаній сфери роздрібної торгівлі, девелопменту, інвестори, співробітники брокерських і консалтингових фірм, компаній сегмента b2b, обговорювали актуальні проблеми галузі та шляхи їх вирішення, ключові тенденції і очікування на найближчі роки.
У своєму виступі, який відбувся в панелі «Продажі в рітейлі. Як продавати більше», CEO Arricano, розповів про інновації, про зміни в сфері рітейлу, про принципи, підходи та інструменти, які є актуальними в галузі в ситуації технологізації та глобалізації.
Михайло Меркулов презентував учасникам конференції, як приклад рішень численних питань, актуальних для  рітейлу, мобільний додаток Prospektus, розроблений для ТРК «Проспект». Prospektus - персональний омніканальний шопінг-асистент для покупця. Завдяки зручним та гейміфікованим функціям можна складати списки покупок та бажань, використовувати інформаційні фільтри, підібрати лук з товарів, які є в магазинах ТРК. З іншого боку, додаток вирішує більшість больових точок рітейлу – зменшення витрат на рекламу, персоналізований мікротаргетінг, управління запасами, збір кинутих кошиків.
CEO Arricano звернув увагу на те, що сьогодні покупця оточує надлишок товарів, інформації, послуг, в зв'язку з чим йому все складніше приймати рішення щодо покупки. У нього величезний вибір, за нього бореться велика кількість постачальників, його піддають інформаційним атакам, посилаючи близько 5 тисяч повідомлень на добу, за його увагу борються численними способами, використовуючи всі канали, починаючи від білбордів, закінчуючи месенджерами в соціальних мережах.
Михайло вважає, що в рітейлі «стався зсув парадигми - фізичний магазин втратив монополію на дистрибуцію: тепер людина може купити що завгодно з телефону. А фізичний магазин став одним з інструментів медіа». Він зазначив, що сучасну людини розбестили технології, споживачі вже омніканальні, вони хочуть в онлайні того ж, що є в офлайні.
Серед технологій, доступних рітейлу сьогодні, Михайло зазначив доповнену і віртуальну реальність, XR, чат-боти, голосових асистентів, big data і small data, DPM, Діджитал - медіа, QR-коди, beacons, computer vision, омніканальні ERP, CRM, IMS системи.
Яскравим підтвердженням фанового технологічного майбутнього став робот Prospektus, який гуляв по виставці, спілкувався з відвідувачами заходу і запрошував познайомитися з додатком.
Відеозапис виступу М.Меркулова буде доступний на каналі Arricano Live