Straight Talk: Верховенство права – той маяк, який приведе в країну інвестиції

Михайло Меркулов, CEO Arricano Real Estate PLC, візьме участь у практичній конференції «Суперечки між інвесторами і державою: шлях до діалогу», яка відбудеться 20 квітня 2017 року в Києві.

Ініціатори, організатори та партнери заходу - Американська торговельна палата в Україні та компанії - члени ACC, Українська асоціація венчурного і приватного капіталу і консалтингова компанія Nobles Fortune, яка організовує комунікаційні платформи для професійних співтовариств з метою створення доданої вартості для економіки України, - розуміють, що сьогодні проблематика, яка винесена в назву заходу, є актуальною і пропонують спільно, «шляхом діалогу», вирішувати нагальні завдання.

Спікерами конференції «Суперечки між інвесторами і державою: шлях до діалогу» стануть Петро Петренко, Міністр юстиції України, Юлія Ковалів, Голова Офісу Національної інвестиційної ради при Президентові України, Петро Матяшек, Заступник Директора Ukraine Invest - Офісу залучення і підтримки інвестицій, Лоррейн Макмагон, CEO Morgan Furniture; Михайло Меркулов, CEO Arricano; Надія Васильєва, CEO Microsoft; Андрій Гундер, Президент Американської торговельної палати в Україні; Костянтин Магалецький, партнер Horizon Capital; Олег Марченко, партнер в компанії «Марченко Даневич», керівник практики вирішення суперечок.

На трьох тематичних панелях практичної конференції учасники зможуть обговорити стратегії і тактики розвитку сприятливого інвестиційного клімату в Україні: «Від захисту існуючих інвесторів до залучення нових», познайомитися з «Реальними історіями від інвесторів», скористатися знанням експертів і вдалими кейсами в тематичній сесії: «Успішні історії: погляд експертів та інструменти».

Бізнес в Україні - складне середовище для роботи міжнародних компаній, в тому числі тому що українські суди не завжди здатні захистити права інвесторів, і, в той же час, уряд України стає більш відкритим до мирного врегулювання спорів з іноземними інвесторами.

Одним з інструментів розвитку сприятливого інвестиційного клімату в Україні можуть стати досвід результативного діалогу іноземних інвесторів і української влади, існуючий позитивний досвід залучення іноземних інвесторів, міжнародні інструменти врегулювання суперечок, програми зі стимулювання приходу нових інвесторів і кроки з захисту міжнародних інвестицій в Україні, вважають ініціатори заходу.

Михайло Меркулов, СЕО Arricano, зазначає, що інвестиційний клімат в країні залишає бажати кращого. «Відсутність гарантій держави стосовно захисту права власності інвестора залишається ключовою проблемою, яка гальмує прихід нових інвесторів, - акцентує CEO Arricano. - Незважаючи на позитивні моменти в боротьбі з корупцією, системних змін поки не спостерігаємо. У нинішній непростій ситуації закликів та словесних запевнень з боку керівництва країни в бажанні розвивати інвестиційний клімат недостатньо. Необхідні конкретні практичні кроки і показові приклади особистої відповідальності, особистої участі перших осіб країни в проектах і програмах, що демонструють персональну відповідальність керівників країни, які гарантують верховенство права в Україні. Верховенство права - той маяк, який приведе в країну інвестиції».

Учасниками конференції стануть генеральні і фінансові директори, представники державних органів влади, експерти зі зв'язків з державними органами, представники міжнародних організацій.