Стартував III етап освітнього проекту Business 2 Students by Arricano

22 березня 2017 року відбувся прес-ланч, на якому презентовано III етап освітнього проекту Business 2 Students by Arricano.

Центр розвитку корпоративної соціальної відповідальності назвав кейс B2S by Arricano однією з кращих КСО-практик в країні за результатами 2016 року. "Програма Arricano - прекрасний освітній проект мотивації студентів. Він допомагає студентам,  у яких, можливо, трохи пішло натхнення під час навчання, побачити успішних, мотивованих і цілеспрямованих людей бізнесу, побачити себе в їх команді, - зазначає Марина Саприкіна, керівник Центру "Розвиток КСО". -  Понад усе мене мотивує завзятість і драйв організаторів: коли горять очі у ініціаторів, це не може не надихати всіх інших".

У 2017 році проект отримав розвиток. До ініціативи Arricano приєдналися компанії ринку рітейлу, девелопменту і медіа.

"Партнерські стосунки між ВНЗ і бізнесом - це підхід, який потрібен нашій країні для розвитку людського капіталу", - упевнений  Анатолій Мазаракі, ректор КНТЕУ, прогресивного ВНЗ, який бере участь в проекті. Професор зазначає, що проект спрямований на те, щоб людський капітал став продуктивним, адже  участь практиків, тих, хто багато чого досягли, може багато що дати молоді. Український бізнес і ВНЗ тільки вчаться ефективно працювати на загальний результат. Це важливо, тому що майбутнє залежить від якості людського капіталу.

На зустрічі представників ВНЗ, бізнесу і ЗМІ відбулося підписання Меморандуму про співпрацю в проекті Business 2 Students by Arricano усіх учасників III етапу. Готовність  об'єднати зусилля, щоб підтримати студентів в адаптації до професійної діяльності,  скріпили підписами Київський національний торговельно-економічний університет і 10 компаній - Arricano, Ekonomika+, MTI, Multiplex Holding, Watsons Ukraine, Retail Community, Український клуб Нерухомості, Брокард-Україна, KarKat Fashion, Zlato.ua  і Mebelok.com. Мета III етапу освітнього проекту B2S by Arricano - не лише надати можливість студентам КНТЕУ послухати лекції і взяти участь в майстер-класах від бізнес-практиків, але і прийти на стажування і отримати місце роботи після успішного проходження стажування.

Наталія Дмитренко, директор з маркетингу компанії Arricano, розповіла, що розвиток проекту був обумовлений живим інтересом до B2S студентів і готовністю  КНТЕУ і компаній ринку рітейлу і девелопменту брати участь в підготовці студентів до дорослого життя, адже нестача якісних кадрів в галузі є. "Вхідний квиток для спікерів B2S by Arricano - працевлаштування мінімум двох студентів", - зазначає Наталія.

Зустрічі студентів і бізнес-практиків заплановані з березня по червень 2017 року в КНТЕУ. 20 березня перший майстер-клас "Як знайти свою прописку: вся правда про важливість першого місця роботи і вибір працедавця" від Наталії Дмитренко пройшов в невимушеній творчій атмосфері, коли студенти не лише слухали спікера, але і програвали елементи співбесіди, щоб зрозуміти, які очікування  у працедавця і які скіли їм ще належить відшліфувати.

"Соціальна відповідальність бізнесу - це налаштування на партнерство, платформа для інновацій і ознака розвитку громадянського суспільства в країні", - вважає Михайло Меркулов, CEO Arricano. У проекті B2S by Arricano - партнерство багатошарове і збагачуюче: ВНЗ і бізнес об'єдналися заради розвитку людського капіталу і сприяння в адаптації вчорашнім студентам, Топ-менеджери - студенти - для обміну досвідом і енергією, дорослі і молодь дістають можливість знаходити спільну мову в генераційних розбіжностях, гравці галузі - для розвитку молодих якісних кадрів.

Учасники проекту B2S by Arricano відзначають важливість такої колаборації для особистого і професійного розвитку студентів, діляться своїм баченням, що необхідно теперішнім студентам для перших кроків в професійному житті, і розповідають, що для компаній актуально в проекті.

Ганна Березецька, керівник корпоративних і інтегрованих проектів, Ekonomika+

Медіакомпанія Ekonomika+ другий рік виступає партнером проекту B2S by Arricano і вважає його одним з  найважливіших для формування екосистеми майбутнього. Чому? По-перше, він резонує з нашою системою цінностей і місією. По-друге, ми як ніхто розуміємо цінність людських ресурсів для успішності бізнесу зокрема і країни в цілому: ми робимо бізнес, пишемо для бізнесу, навчаємо його. Як і усі прогресивні компанії в Україні, Ekonomika+  постійно відчуває кадровий голод і стикається з тим, що людей, здатних приступити до роботи негайно і робити її якісно, не так вже і багато, і не лише серед молоді. Проект B2S дозволяє залучити завтрашніх профі до роботи в реальному бізнесі вже із студентських років, допомогти їм побачити, чим відрізняється підручник від роботи в офісі і "в полі".

Анастасія Давидова,  директор з маркетингу, Multiplex.

Для нас, найбільшої мережі кінотеатрів, в першу чергу важливі емоції і комфорт. Освітніх проектів ми робимо багато. У цьому проекті розраховуємо, що студенти навчаться управляти емоціями, адже для роботи в сервісних бізнесах - це важлива професійна навичка. Вірю, що отримаємо класний результат.

Оксана Донська, співзасновник, інтернет-проекти Zlato.ua  і Mebelok.com.

Для участі в проекті B2S у нас декілька причин. По-перше,  15 років тому я сама закінчила торговельний університет. По-друге, ми дуже активно розвиваємося і нам дуже потрібні співробітники, які хочуть горіти роботою і разом з нами досягати результатів. По-третє, у мене є позитивний досвід участі в освітньому проекті з метою залучення співробітників: 10 років тому я прийшла до КНТЕУ, щоб провести семінар і знайти собі активного студента. Цим студентом став Святослав Амелін, з яким ми сьогодні  ефективно розвиваємо два інтернет-магазини і хочемо стати номером 1 на ринку України.

Сергій Батритдінов, виконавчий директор, MTI

Економіка і торгівля - ті складові, які збільшують добробут країни. Підприємництво може змінити країну. Ми - за підприємництво. Хочу донести до молодих хлопців, що зміни в країні можливі тільки через їх роботу. І, звичайно, ми візьмемо більше, ніж 2 студентів на роботу, якщо вони будуть. Але це не головна мета, головна мета - змінювати культуру країни.

Людмила Севрюк, директор, Брокард - Україна

Люблю цей ВНЗ, я випускниця КНТЕУ, була членом державних екзаменаційних комісій, тому коли мене запросили в проект B2S, я відразу відповіла - так. Компанія, яка представляє товари класу "люкс", компанія, яка  наближає людей до світу моди, до світу краси, завжди потребує творчих і  енергійних кадрів. Нам дуже важливі нові студенти, нові думки, нова енергія. Сьогодні у нас працює 1600 чоловік. Тому в Брокард - Україна завжди відкрита досить велика кількість вакансій. Ми з радістю візьмемо студентів.

Ігор Забулонський, генеральний директор KarKat Fashion

Для нас це перший досвід в соціальному освітньому проекті. Ми, як і усі присутні, відчуваємо голод на талановиту молодь, у нас завжди є список вакансій, який у наш час дуже складно привести до нуля. Добре, що існує такий інтегрований комплексний проект. Наша команда готова передавати досвід і впевнена, що студенти привнесуть додатковий поштовх, імпульс до нашої діяльності. Ми будемо раді надати підтримку молодим людям, які тільки починають свій професійний шлях, і показати, чого  чекати від трудового життя і від ринку.

Ганна Савельєва, директор з роздрібних операцій, Watsons Україна

Для нас покоління мілленіалів - у фокусі уваги, вони - наші клієнти і наші співробітники. В цілому компанія орієнтована на залучення молодих людей з метою працевлаштування. Розуміння їх потреб і якісний діалог, допомагає зрозуміти, як  ми можемо змінюватися.  У Watsons Україна - мультиканальна структура, тому  для нас важливе залучення молодих людей в усі сфери. Щоб бути успішною компанією на ринку, треба відчувати і розуміти свого клієнта. Тільки людина, яка розуміє, чого від неї хочуть, може це дати. Вважаю, що проект має велике майбутнє, тому що він орієнтований на розуміння.

Юлія Белінська, головний редактор, засновник, Retail Community

Я одразу погодилася, тому що вважаю, що єдиний капітал, який існує, -  це людський. Прибуток акціонерам, бізнесу заробляють не верстати, не нерухомість, а люди. Я шукаю нових молодих людей, молоді дарування.  Пам'ятаю себе в студентські роки: 4 -5 курс - це відірваність від реальності, коли немає уявлення про життя, роботу, бізнес. І чудово, що проект дає можливість студентам спробувати себе в різних ролях і зрозуміти, як працює бізнес і що їм може знадобитися. Я із задоволенням візьму до себе на стажування тих, хто хоче спробувати себе в письменстві.

Ольга Соловей, CEO, Український клуб нерухомості:

Я погодилася на участь в проекті з однієї простої причини - на перше місце роботи я прийшла і злякалася. Я 5 років вчилася, отримала червоний диплом, усе у мене виходило, а на першому місці роботи виявилось, що я нічого не знаю. Я страшенно розчарувалася, мені було жахливо боляче, сумно і неприємно. Я думала, що зі мною щось не так. Коли я змінила працедавця, стало зрозуміло: зі мною все гаразд, мене треба ще трохи підучити. Перше місце роботи дуже важливе. У мене вже працює один студент і я їм дуже задоволена. Я вважаю, що я точно можу допомогти студентам зробити перші кроки в професії.

Притульська Наталія, проректор, КНТЕУ

Ми давно перебуваємо в пошуку правильного спілкування з бізнесом. Формування культури бізнесу, культури споживання, культури навчання - це те, чим ми займаємося. Той ажіотаж, який зараз є у наших студентів відносно проекту, - це ознака його актуальності. Ми відкриті до спілкування, ми готові до співпраці, ми розвиваємося. Розвиток проекту B2S by Arricano сприяє формуванню нової моделі взаємодій і стосунків студента - ВНЗ  - бізнесу, впливає на розвиток людського потенціалу, на якість професіоналів, формує стандарти партнерства і, в результаті, чинить позитивний вплив на економіку країни.

Програма зустрічей студентів і спікерів проекту B2S by Arricano - за посиланням http://arricano.com/ua/press-center/news/start-iii-sezona-proekta-b2s