СМО Arricano - ментор Property management school

10 жовтня 2018 року Наталя Дмитренко, CMO Arricano, взяла участь в презентації Property management school як автор тематичного курсу з маркетингу і ментор «Школи управління комерційною нерухомістю».
Наталя зазначає: «Arricano - компанія, для якої навчання - один із чинників розвитку, перевірений на практиці. Наш освітній КСВ проект для орендарів, участь команди у форумах та конференціях як в Україні, так і за кордоном, свідчать про те, що ринок потребує системних знань та системної галузевої освіти. Комерційна нерухомість – це сфера, у якій багато нюансів, тонкощів, вона потребує особливої уваги.
    Property management school може дати ринку новий поштовх для розвитку. Знання та прикладний досвід викладачів та менторів школи, системна програма курсу націлені на те, щоб підвищити якість управлінців у галузі, щоб загальний рівень роботи команд у сфері управління об'єктами комерційної нерухомості виріс. Мені особливо приємно, що проект URE club буде проходити в MIM, рідний для мене локації».
    Презентація Property management school, навчального курсу для управлінців комерційною нерухомістю, відбулася в Бізнес-школі МIМ.
    Серед учасників зустрічі були творці програми, майбутні студенти школи та представники галузі, в тому числі - ментори, провідні топ-менеджери компаній ринку комерційної нерухомості - Катерина Весна, заступник директора, керівник відділу торговельних приміщень JLL в Україні; Євгенія Локтіонова, директор в UTG; Юлія Щаслива, СЕО ТОВ «ТЕК Енергоінвест» в Astarta Organic Business Center; Олена Помазан, директор Private Investors Union; Дмитро Грильберг, директор Департаменту нерухомості у Vertex United; Владислав Кисіль, партнер Юридичної компанії «КПД Консалтинг», який очолює практику нерухомості та будівництва; Анна Корягіна, комерційний директор Компанії “Ceetrus Ukraine”.
Ініціатором створення «Школи управління комерційною нерухомістю» стала бізнес-асоціація ринку нерухомості Ukrainian Real Estate Club. Спільно з Бізнес-школою МIМ, академічним партнером проекту, була розроблена піврічна програма і план навчання для підвищення рівня компетенції фахівців, що вже працюють у галузі нерухомості, в питаннях управління комерційною нерухомістю. Проект стартує 12 листопада 2018 року.
    Ольга Соловій, керуючий партнер URE Club, розповіла, що необхідність у такій програмі виникла давно, адже управлінців спеціально для галузі ніхто не готує. Готувався проект понад рік, тому що цілі були поставлені амбітні. Творці проекту вирішили: щоб розвивати ринок комерційної нерухомості, потрібні висококласні фахівці. Тому знання, отримані в Property management school, повинні бути системними, комплексними, включати світовий досвід ведення бізнесу і відповідати міжнародним стандартам бізнес-освіти.
 «В результаті курс вийшов цікавим, насиченим і розвиваючим, - зазначає Ольга Соловей. - 24 тижні навчання, захист проектів у фіналі, стажування по закінченню курсу, кращі викладачі МIМ, ментори - практики галузі з успішним досвідом роботи більше 10 років в сфері, якісна навчальна база МIМа, активне бізнес-ком'юніті - все це, і не тільки, отримають слухачі Property management school ».
У програмі передбачено вивчення всіх базових сфер комерційної нерухомості - аналітики ринку і девелопменту, експлуатації та інновацій, брокериджа, юридичних аспектів, маркетингу. Курс навчання включає такі теми як лідерство, розвиток управлінського бачення, управлінський облік, складання фінансових моделей, основний функціонал департаментів, маркетинг-менеджмент і комунікації, ділова етика, операційний менеджмент, ризик-менеджмент, правові аспекти діяльності кожного департаменту, стратегія комунікації з ключовими клієнтами, аналітика ринку, технічні аспекти успішної та ефективної експлуатації ТРЦ та офісних центрів, торговельні та офісні центри майбутнього та інше.
Олексій Виноградов, віце-президент Бізнес-школи MIM, звернув увагу на те, що у МІМ величезний досвід у створенні галузевих системних програм: «За майже 30 років в Бізнес-школі пройшли навчання понад 6 тисяч слухачів. Наші викладачі, зокрема ті, хто будуть читати лекції в рамках Property management school є кращими фахівцями на ринку бізнес-освіти. Дизайн програми передбачає мікс системних курсів і практичних занять, включаючи підготовку і захист кожним учасником проекту, який буде розроблятися протягом півроку».
    Property management school - інноваційний проект, перш за все тому, що «Школа управління комерційною нерухомістю» створена у відповідь на запит ринку в колаборації галузевого клубу і бізнес-школи, в гармонійному поєднанні теорії і практики, в спільній роботі на курсі вчених, педагогів вищої школи і менторів з реального сектора.