Пріоритети, які об’єднують спільноту на озері Йорданському

19 січня свято Водохреще об’єднало на озері Йорданському, що на Петрівці, місцевих жителів, активістів громадського руху «Почайна», які займаються відродженням  геоісторичного значення річки Почайна, а також священнослужителів,   депутатів Київської міської ради, представників  комунального підприємства «Плесо» та бізнесу. Зокрема, міжнародного девелопера Arricano.
Святковій зустрічі на Йорданському передувало кілька важливих подій. По-перше, це відкриття першої каплиці саме для громади ПЦУ. По-друге, стало відомо, що Водохреще на Йорданському відвідає митрополит Олександр Драбинко. І третій фактор – цьогоріч до облаштування йорданської купелі на озері підійшли по-особливому ретельно: поміст був створений традиційно правильної форми та безпечний з точки зору самої конструкції.
Для команди Arricano важливо брати участь у заходах, які сприяють покращенню екосистеми навколо озера Йорданського, яке розташоване поруч з майбутнім об'єктом девелопера. Компанія прозоро веде діалог із громадськістю та разом із експертами проводить дослідження даного соціально-значущого проекту, інвестуючи у розвиток спільноти та благоустрій території. В організації свята Водохреще компанія підтримала ініціаторів та активістів   громадського руху «Почайна», а також поділилась корпоративними напрацюваннями у проведенні масштабних атмосферних свят для усієї родини, зі спеціальними інтерактивами для дітей та позитивним настроєм для дорослих. Тим більше, що Водохреще передбачає гуртування, радісну мотивацію та перспективний діалог між усіма зацікавленими учасниками проекту.
«Для нас важливо вести діалог із спільнотою та обговорювати перспективи розвитку девелоперського проекту європейського рівня, щоб усі зацікавлені сторони правильно розуміли концепцію та задум майбутнього об’єкту. Адже ми вивчаємо кращі світові урбаністичні практики, втілюючи їх в реальність. Результати можна побачити як працюють об’єкти Arricano. Об’єднання спільноти на озері Йорданському під час Водохреща – це ще один позитивний привід згуртуватися та осмислити взаємовигідні перспективи розвитку різних цільових груп, зацікавлених у благоустрої даної території», - зазначив Михайло Меркулов, генеральний директор Arricano.
 Костянтин Богатов, депутат Київської міської ради, переконаний: «Вважаю, що це хороший приклад того, як усі сторони та учасники непростих  містобудівних процесів намагаються найти точки дотику та прокласти стежину довіри між громадою, владою та бізнесом. Дуже символічно, що основою для цього  стають базові цінності, а це хороший фундамент. Свято вдалося, організатори та спонсори показали себе на високому рівні. Будемо надіятися, що і наступні кроки будуть такими ж зрозумілими, чесними та конструктивними».