Офіційне звернення до активістів та небайдужих киян, які турбуються про розвиток рідного міста

Новина на сайті інформаційного агентства «Інтерфакс» від 12 березня 2019 року  під назвою «Будувати сьогодні «неправильні» об’єкти взагалі не вигідно – гендиректор Arricano»  привернула увагу журналістів, експертів, представників бізнесу, гравців ринку та активістів. Адже у публікації мова йшла про стратегію розвитку урбаністики, зміну стилю життя та нові перспективи на ринку нерухомості. У відкритому суспільстві, до якого прагнуть українці, це абсолютно нормально висловлювати власну думку та дискутувати стосовно різних питань, тим більше, якщо це стосується збереження архітектурних пам’яток, охорони довкілля та комфортності.
Одначе питання стосовно  проекту з робочою назвою Petrivka викликало  неоднозначні трактування. Тому є потреба внести певні роз’яснення.
Відповідаючи на питання журналіста про концепцію майбутнього об’єкту Petrivka, було озвучено кілька можливих ідей, які можна реалізувати на даній ділянці. На разі концепція ще не фіналізована. Одне із кращих європейських архітектурних бюро Сhapman Taylor працює над концептом Petrivka.
Найголовніше, це те, що компанія вивчає потреби жителів даної місцевості та працює над потенційними форматами проекту. Часу ще достатньо, щоб підшукати аналоги кращих світових девелоперських проектів та обговорити їх із громадськістю. Взагалі мова йде не про будівництво, а про ефективне рекреаційне рішення. Як варіант, компанія тестує ідею створення водного центру за прикладом швейцарських термалень.
Arricano розділяє принцип соціальної відповідальності та активно бере участь у заходах, які сприяють покращенню екосистеми навколо озера Йорданського, яке розташоване поруч з майбутнім об'єктом девелопера.
На разі ведуться  роботи із розчищення озера – це міський проект, замовником якого  є КП «Плесо». Завдяки зверненням громади на береговій ділянці біля озера зі сторони проспекту Бандери після проведення цих робіт буде влаштована виключно паркова та пляжна зона. Вже влітку цього року там буде свіжий пісок, місця для відпочинку з лавками та піднавісом, а також благоустроєні доріжки.
Ще раз акцентуємо увагу, що проект Petrivka знаходиться на етапі активної підтримки благоустрою та розробки концепції, яка б відповідала потребам громади із ключовим фактором – lifestyle інфраструктури.
Компанія Arricano готова  обговорювати деталі із різними представниками громади, активістами, експертами та небайдужими киянами, які турбуються про розвиток рідного міста на конференціях та спільних зустрічах, запрошувати до обговорення фахових краєзнавців та міжнародних практиків, які мають досвід імплементації водоймищ в архітектурні концепції зі збереженням екосистеми.
Джерело на публікацію https://interfax.com.ua/news/interview/571875.html?fbclid=IwAR1rXoUpmSReeY1OQgO4sm-5t86QUZVPb_j-YnAnz2sQqgfJGiKdSLJ1eOg