Михайло Меркулов виступив з відкритою лекцією «Зламай свою бізнес-модель» у EBA Management Development Centre

22 травня за ініціативою Європейської Бізнес Асоціації відбулася відкрита лекція Михайла Меркулова, СЕО Arricano Real Estate Plc, «Зламай свою бізнес-модель: як зробити це ефективно?»

Учасники лекції, власники та CEO компаній, топ-менеджери, керівники проектів, маркетологи, фінансисти - усі, хто цікавиться передовими технологіями управління та впровадженням інновацій у бізнесі, у виступі Михайла Меркулова почули про причини, чому необхідно ламати свої бізнес-моделі, познайомилися з трьома найголовнішими правилами виживання у третій індустріальній хвилі, проаналізували кейси, в яких інноваційність дозволяє прориватися у конкурентному середовищі, прояснили, на що можна спиратися у побудові своєї бізнес-моделі.
CEO Arricano підкреслив, що зміни відбуваються практично у кожній бізнес-моделі, і сьогодні кожна галузь під загрозою - будь то освіта, туризм, хірургічна медицина, автомобільна промисловість або рітейл, - тому що сучасні технології розвиваються не просто швидко, а стрімко. «Секрет виживання простий: або ти стаєш технологічним, або помираєш», - зазначив М. Меркулов.
Спікер навів приклад зміни бізнес-моделі Arricano: традиційним параметром успішності торговельно-розважальних центрів є трафік, але реальним показником благополуччя ТРЦ є товарообіг орендарів. Тому в Arricano бізнес-модель змінилася - фокус уваги в стратегії розвитку перемістився на товарообіг орендарів, а робота з якістю трафіку - це тільки один з інструментів підвищення товарообігу. В результаті компанія розвивається втричі швидше, ніж ринок, фінансові показники діяльності у 2017 році збільшилися на 19%.
Михайло Меркулов вважає, щоб вижити в постіндустріальному світі необхідно йти шляхом інновацій, необхідно використовувати нові технології у розвитку компаній. Він рекомендує використовувати три правила в розвитку бізнес-моделі: open your eyes and ears (дивитися ширше), think big (думати глобальніше), share (ділитися).
З 30 травня відеозапис лекції Михайла Меркулова «Зламай свою бізнес-модель: як зробити це ефективно?» Буде доступна на youtubе каналі ARRICANO LIVE.