Лондонський міжнародний арбітражний суд зобов’язав Stockman покрити витрати Arricano

17 серпня 2016 року Лондонський міжнародний арбітражний суд ухвалив восьме рішення в арбітражній суперечці між Arricano Real Estate Plc  та  Stockman Interhold S.A. стосовно права власності на акції Assofit Holdings Limited, холдингової компанії, яка раніше одноосібно володіла ТРК Sky Mall (Україна, Київ). Лондонський міжнародний арбітражний суд в своєму черговому рішенні зобов’язав компанію Stockman Interhold S.A. відшкодувати Arricano Real Estate Plc витрати, які Arricano Real Estate Plc понесла у зв’язку із розглядом суперечки у Лондонському міжнародному арбітражному суді, в розмірі близько USA $ 0,9 млн.
Незважаючи на винесене 5 травня 2016 року Лондонським міжнародним арбітражним судом рішення на користь Arricano, компанія Stockman не здійснила та не забезпечила передання акцій у встановлений термін.
Михайло Меркулов, CEO Arricano Real Estate Plc, зазначає, що історія з ТРК Sky Mall, на жаль, стала, з одного боку, наочним прикладом рейдерства в Україні, та, з іншого, доказом недосконалості судової системи України, яка лишає незахищеним будь-якого інвестора: «Право власності іноземного інвестора (та й не тільки іноземного) в Україні не гарантує ніхто, незважаючи на численні публічні декларації, повернення інвестицій неможливо здійснити через безпорадність та недосконале функціонування судової системи України. В результаті корупції у судовій та виконавчій системах України Arricano втратила долю у ТРК Sky Mall: корпоративні права було виведено на підставні компанії партнера-рейдера всупереч чинним заборонам та рішенням. Для того, щоб закон був вищим за все, потрібні системні зміни, політична воля Уряду та голови держави Україна, тотальне очищення як законодавчої, так і виконавчої влади від корупції. Ми не полишаємо сподівання на успішне й справедливе рішення цієї справи та будемо раді, якщо, як наслідок вирішення цієї суперечки, справа ТРК Sky Mall стане показною для інвесторів, і покаже, що в Україну можна і треба вкладати гроші».