Компанія Arricano бере участь в створенні рекреаційної зони навколо Йорданського озера

Arricano Real Estate Plc, за понад 10 років присутності на українському ринку, реалізувала не лише проекти зі створення сучасних торговельних центрів в Україні загальною площею 212 200 кв., але і стала активним учасником соціальних проектів з благоустрою територій, що розташовані поруч з об'єктами.
Проект з робочою назвою "Петрівка" компанії Arricano (розташований на перетині вул. Йорданської, раніше Лайоша Гавро і просп. Степана Бандери, раніше Московського в Оболонському районі м. Києва) вирізняється тим, що розпочався не з будівництва, а з соціального проекту, спрямованого на розвиток благоустрою території.
За ініціативою громадських активістів, місцевих депутатів, Київської міської адміністрації у рамках ініційованого КМДА проекту "Зробимо разом"! навколо озер Йорданського і Кирилівського, а також річки Почайна буде створено парк культури і відпочинку та рекреаційні зони.
Компанія Arricano вирішила стати активним учасником проекту зі створення парку, завдання якого – зберегти та підтримати екосистему навколо озера Йорданське та вздовж річки Почайна, створити комфортні умови для відпочинку мешканців та гостей мікрорайону.
Михайло Меркулов, CEO Arricano, зазначає: "Завдання кожного соціально-відповідального девелопера брати участь в благоустрої прилеглих територій, робити місто кращим, а життя містян комфортнішим. Інвестуючи в розвиток міста, девелопер інвестує в майбутнє. Саме тому в поточному проекті з робочою назвою "Петрівка" компанія Arricano готова фінансувати роботи з благоустрою озера Йорданського".
Планується, що найближчим часом компанія Arricano підпише договір із проектантами Парку на розробку концепції благоустрою Йорданського озера на тій частині земельної ділянки компанії, яка прилягає до озера.  Проект благоустрою стане частиною загального проекту парку та відпочинку навколо озер Йорданське та Кирилівське. До реалізації концепції в рамках своєї території Arricano можна буде братися після громадських слухань та узгодження з КО "Київзеленбуд".
Генеральний директор КО "Київзеленбуд" Михайло Наконечний: "Участь соціально активного бізнесу в розвитку міста - це європейська практика, яка реалізується і в Києві. Наша мета - втілити в життя ініціативи для розвитку і створення комфортного середовища в столиці, зокрема відносно благоустрою зелених територій і  парків. При цьому важливо зберегти унікальну екосистему історичної частини міста".
Найближчим часом концепція благоустрою парку культури та відпочинку навколо озер Йорданське та Кирилівське буде винесена на обговорення громадськості.