Компанія Arricano стала партнером щорічного національного студентського архітектурного конкурсу Steel Freedom та надала для розробки конкурсного проекту земельну ділянку «Петрівка».

Конкурс було започатковано 2014 року Асоціацією «Український Центр Сталевого Будівництва» (УЦСБ) для залучення студентів профільних вишів України до створення архітектурних проектів із застосуванням сталевих конструкцій. Цього року протягом двох місяців учасники конкурсу, що стартував 1 вересня 2017 року, зможуть розробити й представити на суд авторитетного журі свої проекти. Захист робіт відбудеться 25 листопада у форматі архітектурного фестивалю, у рамках якого кращі команди в кожній з категорій конкурсу проведуть захист своїх робіт перед членами журі.

Компанія Arricano запропонувала конкурсантам на земельній ділянці 5,41 Га розробити проект житлового комплексу з виразною сучасною архітектурою, з паркінгом, з розробкою вхідної групи комплексу та благоустроєм території. Микола Якименко, в.о. керівника департаменту девелопменту, в.о. директора з експлуатації компанії Arricano, упевнений, що вибір конкурсантами цього технічного завдання поставить перед учасниками чимало завдань, які потребують креативного підходу. «Родзинкою нашого проекту є наявність багатьох завдань, – відзначає пан Якименко. – При роботі над конкурсним проектом необхідно враховувати історію річки Почайни, концепцію переможця Всеукраїнського архітектурного закритого конкурсу на ескізний проект відродження ріки із благоустроєм території однойменного парку.

В Arricano очікують, що учасникам буде цікаво розробити проект, у якому зійшлися історія і сучасність, житловий комплекс і благоустрій території, екологічне ставлення до навколишнього середовища та нові технології.

Михайло Меркулов, CEO Arricano, переконаний, що співпраця девелоперів з майбутніми фахівцями галузі в практичних проектах має великий потенціал для розвитку професіоналізму фахівців. «Всі проекти Arricano у різних містах України відрізняються інноваційними архітектурними рішеннями і використанням передових технологій, тому ми зацікавлені у якості майбутніх фахівців, які мають знання та досвід. Steel Freedom – це проект, що має соціальну спрямованість: в організаторів та компаній-учасників є можливість вплинути на професійний розвиток, професійну кар’єру майбутніх українських архітекторів, дати якісний старт профільним фахівцям. Адже сьогоднішні старшокурсники завтра стануть працівниками компаній і розвиватимуть галузь. В Arricano ми любимо та розвиваємо освітні проекти зі студентством».

Організатори архітектурного конкурсу розповідають, що Steel Freedom – це можливість для студентів втілити найсміливіші ідеї зі сталевими конструкціями в проектах комерційної нерухомості. У свою чергу, девелопер одержує свіжий погляд на архітектурні рішення по своєму об’єкту із заданими умовами і вимогами в його локації.

«За три роки проведення Steel Freedom у конкурсі взяли участь близько 400 студентів з 17 профільних вишів зі своїми проектами у різних сегментах комерційної нерухомості, – розповіла директор з розвитку УЦСБ Тетяна Колчанова. – Рік у рік ми, як організатори конкурсу, бачимо зростаючий інтерес до архітектурного проектування із застосуванням металоконструкцій не тільки з боку учасників конкурсу, а й з боку девелоперських компаній, що надають свої ідеї та концепції для участі у Steel Freedom».

Довідкова інфо про Steel Freedom

Facebook - https://www.facebook.com/steelfreedom