Компанія Arricano підписала Меморандум про протидію корупції

9 вересня 2016 року Михайло Меркулов, CEO Arricano, взяв участь в прес- конференції, на якій відбулася підписання Меморандуму про протидію корупції у сфері нерухомості і будівництва. Члени Українського клубу нерухомості, виконавчий директор Transparency International Ukraine і заступник бізнес-омбудсмена презентували Меморандум, акцентували увагу на актуальності боротьби з корупцією і закликали український бізнес підтримати державну антикорупційну програму діями. Приєднатися до підписання Меморандуму, публічно заявивши про протидію корупції, було запропоновано всім учасникам ринку нерухомості.

Владислав Кисиль, співголова Комітету з питань права URE Club, партнер ЮК "КПД Консалтинг", акцентував, що Меморандум - це не лише заклик до конкретних дій і позиція компаній-підписантів, але і спільна діяльність учасників ринку нерухомості, в тому числі підтримка в демонстрації кращих практик з боротьби з корупцією.

Михайло Меркулов, CEO Arricano Real Estate plc, висловив вдячність Українському клубу нерухомості за ініціативу об'єднати гравців галузі в боротьбі з корупцією, яка стримує розвиток держави, і зазначив, що ця ініціатива відбиває і формалізує запит товариства на боротьбу з корупцією. Він підкреслив, що об'єднання тих компаній, які не дають і не беруть взяток, - це крок до масштабування процесу, і призвав організації з інших галузей підтримати почин URE Club, щоб процес очищення йшов швидше. CEO Arricano зазначив: "До компаній, що не платять взяток, відношення як і до іншопланетян. У них виникає більше проблем через недосконалість законодавства - це більша кількість юристів, щоб судитися з державою, це більша кількість паперів, щоб скаржитися на чиновників, які не виконують свої професійні зобов'язання, це ініціативи із зміни законодавства, тому що пропуски потрібно закривати, це додаткове навантаження на бізнес, уповільнення процесів. Але у нас вже є маленька перемога - зміна порядку роботи державних реєстраторів з державними реєстрами, що ускладнює виведення активів вночі". Михайло Меркулов висловив впевненість, що маленькі кроки призводять до великих результатів, і висловив надію, що маленькі кроки галузевих об'єднань забезпечать поліпшення інвестиційного клімату в країні.

Тетяна Коротка, заступник бізнес-омбудсмена, звернула увагу, що поліпшення інвестиційного клімату країни - одне з ключових завдань для розвитку бізнесу. Вона висловила надію, що загальні кроки зі зменшення корупційних ризиків дозволять покращити бізнес-клімат, сприятимуть ставленню до України як до надійного і передбачуваного партнера для міжнародних і внутрішніх інвестицій.

Меморандум підписали компанії Arricano, Auchan, Schindler, Ukraine Turnaround Real Estate Fund, Focus Estate Fund, UTG і ТРЦ "Аладдін".